Gault&Millau België bekroont het beste festival-food op Tomorrowland

Gault&Millau was dit jaar voor de 4e keer op rij aanwezig op Tomorrowland voor inspecties van het ‘festival food’. De restaurantgids reikte daarbij voor het eerst ook 3 awards uit aan de best presterende food-stands. Gault&Millau was dit jaar met een team van eigen inspecteurs drie dagen aanwezig en ging 1 dag op pad met eenjonge festivalinspectrice die speciaal voor Tomorrowland werd gerekruteerd. 

Inspecties op het festival

Tomorrowland, het bekendste muziekfestival ter wereld, won recent nog de Gault&Millau Culinary Innovators ‘Event Award’. Ook tijdens de editie van 2016 waren de inspecteurs van Gault&Millau aanwezig om het enorme aanbod aan festivaleten en de meer dan 120 food-stands en 4 restaurants te beoordelen. Daarbij werd rekening gehouden met criteria zoals smaak, kwaliteit, sfeer en bediening, gebruikte ingrediënten en gezondheid. De analyses en resultaten van de inspecties worden in de komende weken bekendgemaakt.

 

Jonge inspectrice mee naar op Tomorrowland

Gault&Millau lanceerde dit jaar ook een unieke zoektocht naar één festivalinspecteur of -inspectrice die het inspectieteam op Tomorrowland éénmalig kon vergezellen. Uit honderden inschrijvingen werd Charlotte uit Oost-Vlaanderen gekozen. Zij wist de jury te overtuigen met een goede kennis van gastronomie, festivals en cultuur, gecombineerd met een vlotte en professionele schrijfstijl. Daarnaast had ze een duidelijke visie op de criteria waaraan festivaleten moet voldoen. Charlotte beleefde een onvergetelijke dag en proefde mee van tientallen gerechtjes op het festival.

Gault&Millau Festival Food Awards

 

Uit de meer dan 60 food stands werden 3 winnaars geselecteerd binnen 3 categorieën:

1. Gault&Millau best festival food: ‘Taco Pork Belly’

De ‘Taco Pork Belly’ was een mooi gevulde taco met sappige stukjes varkensbuik, avocado, sla, krokante groentjes en verse kruiden. De balans tussen de ingrediënten was uitmuntend en het vettige van het vlees werd mooi uitgebalanceerd met de frisse groentjes en kruiden. Het zachte tacobroodje was bovendien gemakkelijk te vouwen waardoor het gerecht uitstekend fungeerde als ‘festival food’.

2. Gault&Millau best healthy festival food: ‘Korean BBQ pulled soy sandwich’

De award voor het gezondste festivalgerecht ging naar een sandwich van Greenway: de ‘Korean BBQ pulled soy sandwich’. Een krokant broodje werd gevuld met een vegetarisch vleesalternatief op basis van soja, kimchi, chili-vanille aioli en een frisse kruidensalade. De smaak van de vleesvervanger op basis van soja was uitzonderlijk en het geheel was een gezond, superlekker festivalgerecht.

3. Gault&Millau most innovative festival food:‘Belgitude wafelfrietjes’ 

Het meest innovatieve festivalgerecht was het ‘Belgitude’ dessert van Callebaut®. Zij brachten een verrassend dessert dat al het beste uit de Belgische keuken verenigde: Brusselse ‘wafel & chocolade’-frietjes geserveerd met ‘Ganoyaise’ en ‘BEtchup’. De frietjes waren gemaakt van versgebakken wafels, gevuld met chocolade en gesneden in de vorm van Belgische frietjes. Ze werden geserveerd met chocoladesaus om te dippen, een mayonaise van witte chocolade en citroen, en afgewerkt met een bolletje frambozenijs als variant op ketchup. Een gerecht dat innovatie en smaak samenbracht!

Get our best recipes & expert tips right into your inbox!

Join over 10k subscribers

By submitting above, you agree to our privacy policy.
Share this post:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest